søndag den 11. maj 2014

Rabarber muffins

For ikke så længe siden, lagde jeg en opskrift op på rabarber crumble. Den viste sig, til min store glæde, at være temmelig populær. Det er jo dejligt. :)
Rabarber er dog endnu langt fra, et udtømt emne. Her i weekenden skulle jeg til et spejder arrangement og jeg havde brug for noget, der var lidt lettere, at transportere og spise, uden de helt store hjælpemidler.
I den forbindelse, har muffins altid været en klassiker i min lille verden, de må siges, at have nogle rigtig gode fordele, ud over potentiale for at smage fantastisk. Og så har vi jo stadig haven fyldt med dejlige rabarber, så det var altså der valget faldt...

Opskrift på rabarbermuffins. Grøn silikoneform.

Jeg ledte lidt rundt omkring, efter en god grundopskrift og var omkring et par forskellige sandkage opskrifter, Jeg ville gerne have noget der var lidt let og luftigt. Jeg endte med en beslutning om, at tage udgangspunkt i en muffin opskrift med hyben, fra en af Klaus Meyers bagebøger, i øvrigt en bog, jeg er rigtig glad for.
Jeg lavede en dobbelt portion, udlod nogle ingredienser og tilføjede nogle andre og endte med et resultat, jeg synes, blev ganske godt...

Til de ca. 40 stk, jeg lavede, brugte jeg : 
4 æg.
2½ dl olie
5 dl sødmælk
5 dl sukker
1 tsk salt
10 dl hvedemel
2 spsk bagepulver
Og et stort bundt rabarber.

Står man ikke lige og skal bruge 40 muffins, kan opskriften sagtens halveres.

Jeg startede lige med, at rense mine rabarber og skære dem i små stykker.
Så tændte jeg min ovn på 190 grader varmluft.
Derefter piskede jeg æg, olie, mælk, sukker og salt grundigt sammen i en skål. Så blandede jeg bagepulveret i melet og vendte det sammen med dejen. Til slut blandede jeg rabarber stykkerne i og så fordelte jeg dejen i nogle muffin forme, jeg havde bredt ud på to bageplader.
Muffinsene bagte jeg i ca. 20 minutter, til de var gode og gyldne...

Opskrift på rabarbermuffins.

Det er en opskrift, jeg garanteret kommer til, at bruge igen...
Der var nok muffins til, at min farmor og farfar også fik et par stykker. Det var vidst en ganske velset beslutning. ;)

- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar