onsdag den 7. maj 2014

Dejlige, lune Scones

Dette er en rigtig fin og simpel grundopskrift, man kan nemt tilsætte f.eks chokoladeknapper, rosiner eller mere eller mindre grofthakkede nødder af en eller anden art. Det er jo dejligt, at kunne justere efter smag og behag, men de smager nu også rigtig godt, i denne simple form...

Opskift på hjemmebagte scones


Det man skal bruge er :

500g mel
50g sukker
Et nip salt
3 tsk bagepulver
Vanilje efter smag.
200g smør 
2-3 dl mælk

Vanilje kan undlades, hvis man har andre smagsgivere i, (chokolade osv.) men jeg synes, det giver en fin smag, når der ikke er andet i.


De tørre ingredienser blandes i en skål. Derefter smuldres smørret ud i, til det er nogenlunde jævn fordelt.
Så tilsættes mælk, lidt af gangen. Dejen må ikke blive for klistret, så måske kan det være nødvendigt, at holde lidt af mælken tilbage, eller tilsætte lidt mere mel, idet man ælter dejen sammen. Den skal ikke æltes meget, bare samles til en ensformig klump. Når det er gjort, skal der formes scones, det kan man gøre på mange måder, jeg fortrækker, at rulle dejen ud til en firkant, i ca. 2 cm tykkelse og så skærer jeg, med en kniv, pizzahjul eller lignende, dejen ud i 20-25 nogenlunde lige store stykker. Mængden af scones afhænger selvfølgelig af hvor store man ønsker dem. De skulle gerne hæve en del.
Stykkerne fordeles på 2 bageplader og bages i ovnen ved 200grader i 10-15 minutter.

Opskrift nybagte scones

Scones serveres lune, jeg fortrækker dem, med noget så simpelt som smør. specielt i denne form, uden chokoladestykker osv. Man kan naturligvis også, spise dem med marmelade, honning, nutella eller lignende. Eller hvis det nu skulle være rigtig engelsk, lemon curd...

Det er i øvrigt en rigtig fin opskrift, at lave bare i en halv portion, hvis jeg må komme med et lille tip.
Hvis man står og mangler lidt hurtigt godt til eftermiddags kaffen og man ikke skal bruge 20 scones...
Jeg synes, det er meget passende, hvis man ruller den halve portion dej til en firkant, og deler i 9 stykker. :)

- Lærke / Æ 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar