torsdag den 10. april 2014

Gul sagosuppe

Opskift på gul sagosuppe.
Det er vidst mest min fars fortjeneste, at vi ind i mellem spiser denne småspøjse og gammeldags ret.
Det smager faktisk ret godt. Og jeg synes, det er sjovt, at lave og spise, sådanne ting fra den gang mine forældre var børn, eller tidligere, og som desværre efterhånden er glemt i lidt for høj grad..Opskift på gul sagosuppeSagogryn består af 100% kartoffelstivelse. Det i sig selv er jo absolut ikke paleo-venligt, det er rimelig meget kulhydrat, må man sige, men hvis i spørg mig, må man altså godt hygge sig, med sådan nogen ting, ind imellem.
Man må jo bare bevæge sig til.

Til gul sagosuppe skal man bruge

1 liter vand
50g sagogryn.
4 æggeblommer
100g sukker
Og saft af en citron
Opskift på gammeldags gul sagosuppe
Man kan også tilsætte revet citronskal, romessens eller sherry, hvis man kan lide det, men det plejer jeg ikke at gøre.

Man starter med at bringe vandet i kog i en gryde, så drysser man sagogrynene i, mens man pisker. Så sætter man et låg på og lader det koge i ca. syv minutter, til sagogrynene er vokset og blevet mere gennemsigtige.
Imens pisker man æg sukker og citronsaft sammen i en skål. Når sagogrynene er kogt færdig, hældes den kogende masse langsomt i æggene imens der piskes grundigt.

Den færdige gule sagosuppe, serveres med rosiner eller svesker..
Vi plejer at spise det til forret. For nogen, vil det måske, give mere mening, at få det til dessert, da det jo nok er en lidt sød ret, det må man selv afgøre.
Jeg ved godt, det ser virkelig mærkelig ud, men det skal i altså ikke lade jer snyde af. ;)

Opskrift på gammeldags gul sagosuppe med rosiner.

- Lærke / Æ

2 kommentarer:

 1. Ved du hvor jeg kan købe sagogryn?

  Jeg er stor fan af sagovælling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)
   Undskyld, den lidt lange svartid. Jeg håber, du selv har fundet sagogrynene i mellemtiden. Hvis ikke, håber jeg så, at jeg alligevel kan hjælpe dig lidt.
   Jeg vil tro at sagogryn kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder. Kvickly og sådan, har det ret sikkert og hvis jeg ikke tager helt fejl, står det i afdelingen med mel og sukker. :)
   Mvh Lærke.

   Slet