mandag den 24. marts 2014

Jordbær Smoothie

 Det vil sige ren frugt smoothie, eller oprydnings-smoothie kunne man også kalde den..

 Frosne jordbær til lækker smoothie

Vi har Jordbær i haven om sommeren og mange af dem, nok til at der er godt fyldt op i fryseren, men nu skal vi efterhånden også have dem brugt, så fryseren er klar til at blive fyldt op igen til sommer.

Frosne jordbær til smoothie, banan, madarin, lime, ingefær, pære, stavblender,

Udover jordbær, havde vi en del frugt, der lå og var blevet små gammelt, 3 halv-brune bananer, 1 blød pære, 4 kedelige mandariner, 2 indtørrede limefrugter og en klump ingefær, der havde haft bedre dage.
Så smoothie er altså en fantastisk måde, at få ryddet op, i sin frugtskål på. Og jeg går ind for, at så lidt som muligt går til spilde.
Jeg lod mine jordbær tø lidt op, skrællede bananerne, mandarinerne og ingefæren, skar kernehuset ud af pæren og pressede saften fra limefrugterne. Også blendede jeg det hele grundigt med en stavblender.
Der blev til 3 store glas...

Frosne jordbær til smoothie, banan, madarin, lime, ingefær, pære, stavblender, opskriftKøber man frosne bær, skal man være opmærksom på det med bakterier, det anbefales, vidst nok, stadig, at give bærrene et opkog, inden man bruger dem, jeg ved ikke om det er godt, når man bruger dem til smoothie. Da vi selv har bær, er det ikke et problem, jeg nogensinde har været i berøring med.
Så hvis man har en have, vil jeg til en hver tid anbefale, at man skaffer sig nogle jordbær planter. Eller hindbær, eller en anden favorit.
Det er så meget det værd.


- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar