fredag den 28. marts 2014

Kransekage konfekt - (kagefad)

kransekage konfekt på mit kagefad, sammen med blå marengskys, gode kokostoppe og lækre paleo dadel kuglerJeg har bygget mig et kagefad...

Der skulle jo noget fyld på, så i den forbindelse tænkte jeg, at det ville være nærliggende, at få nogle ret grundlæggende af mine favorit opskrifter lagt op her.
Minimum to varianter af kransekage konfekt var et absolut "must"!

Følgende er således mine opskrifter på kransekage konfekt.
De andre lækre sager på kagefadet findes her - Marengs kys - Dadelkugler - KokostoppeTil to slags kransekage konfekt skal bruges:

400g marcipan
100g mandler
3 æggehvider
Hasselnødder til pynt
En pakke nougat
Æggehvide og flormelis til glasur.

lækker Kransekage konfekt med hasselnødder inden bagning, opskrift,Jeg kan godt lide at min kransekage har en lidt grovere struktur, end marcipanen i sig selv, så jeg blender først 100g mandler rimelig fint.
2 af æggehviderne pisker jeg rigtig grundigt, sammen med sukkeret. Så rører jeg de blendede mandler i og derefter marcipanen lidt af gangen. Når det er rørt godt sammen, tager jeg halvdelen af massen fra og stiller til side, i en skål. Det der er tilbage, rører jeg en æggehvide mere i. Og man kan godt holde lidt af den 3. æggehvide tilbage, til at lave glasur af. Så er man fri for, at skulle have et helt æg mere frem.
Således får jeg altså, en rimelig fast halvdel af massen og en mere flydende.

Den flydende del putter jeg i en sprøjtepose med stjernetyl, og jeg har jo kun mine egne hænder, så jeg bruger tricket med at sætte sprøjteposen i et litermål, så jeg har begge hænder fri, det synes jeg er nemmere.
Så sprøjter jeg kransekager ud på en bageplade med bagepapir. Ca. halvdelen af dem, får en hasselnød trykket ned i midten, til det udvælger jeg de mindst pæne.

kransekage konfekt stykker med nougat og hvis glasur, opskrift,
Den faste masse skal laves til kugler, med nougat indeni, så nougaten skal skæres i små stykker, jeg skær ca. 1cm tykke skiver, som hver skæres i 4 stykker. Hvert stykke får en klump kransekage masse omkring og bliver formet til en kugle.
Det kan være en fordel, når man skal forme disse kugler, at have en smule fugtige hænder, så jeg har altid en skål med vand, stående ved siden af, og måske en klud til at duppe af på, hvis jeg har fået lidt for våde hænder.
Kuglerne lægges på bagepladen med bagepapir fra før, hvis der er plads, ellers må man havde fat i en bageplade mere.
Begge dele bages ved 180grader varmluft, i ca. 10 minutter, men hold øje med om bagepladerne evt. skal dejes en halv omgang i ovnen, undervejs, så kransekagerne bliver bagt jævnt.


Når de er taget ud af ovnen, skal de køle af. Dem der er lavet med sprøjtepose skal så have dyppet bunden i chokolade og dem med nougat i, skal pyntes med en smule glasur.
Glasuren laves af flormelis og æggehvide og skal have en konsistens, der minder om tandpasta, den må ikke løbe ud. Man kunne have benyttet et kræmmerhus af bagepapir, til at fordele glasuren, men jeg brugte bare en lille frysepose, som jeg bandt en knude på og klippede et lille hul i.

Så er kransekage konfekten færdig.
Den egner sig i øvrigt rigtigt godt til at fryse..

Færdige kransekage konfekt stykker med hvid glassur, opskrift,
færdige kransekage konfekt stykker, med hasselnødder, dyppet i chokolade,

- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar